Мобилен телефон
+8615733230780
Е-пошта
info@arextecn.com

Канадската влада формираше работна група за клучни минерали

Според MiningWeekly, канадскиот министер за природни ресурси Шејмус О'Реган неодамна откри дека е формирана работна група за соработка на федерално-провинциската територија за развој на клучните минерални ресурси.
Потпирајќи се на изобилството клучни минерални ресурси, Канада ќе изгради рударска индустрија-индустрија за батерии цел синџир на индустријата.
Неодамна, канадскиот дом на општините одржа состанок за да разговара за клучните синџири за снабдување со минерали и каква улога треба да има Канада во домашниот и глобалниот екосистем на литиум-јонски батерии.
Канада е многу богата со клучни минерални ресурси, вклучувајќи никел, литиум, кобалт, графит, бакар и манган, кои можат да обезбедат извор на суровини за синџирот на снабдување со електрични возила.
Сепак, Сајмон Мурс, менаџер на Benchmark Mineral Intelligence, верува дека Канада треба да се фокусира на тоа како да ги претвори овие клучни минерали во хемикалии со висока вредност, катоди, анодни материјали, па дури и да размисли за производство на литиум-јонски батерии.
Изградбата на целосен синџир на вредности може да создаде можности за вработување и развој за северните и оддалечените заедници.


Време на објавување: Мар-15-2021 година